Speurlessen

Bij hondenschool Kynero uit Rotterdam kan je terecht voor een cursus of training in speuren, tracking of mantrailing. De cursussen worden gegeven in regio Rotterdam, Barendrecht en Rhoon. Speuren is de leuke en leerzame manier om samen met uw hond bezig te zijn en is geschikt voor iedere hond. Ook voor honden die fysiek minder sterk zijn of al wat ouder zijn of die een andere beperking of ziekte hebben. Het is een niet belastende manier van werken omdat de hond rechte sporen volgt en op zijn eigen tempo kan lopen. Voor honden met fysieke beperkingen wordt de tijd en intensiteit aangepast.

 

Wat is speuren?

Mantrailing / speuren (tracking) is de leuke en leerzame manier om samen met uw hond bezig te zijn en is geschikt voor iedere hond. Ook voor honden die fysiek minder sterk zijn of al wat ouder zijn of die een andere beperking of ziekte hebben. Het is een niet belastende manier van werken omdat de hond rechte sporen volgt en op zijn eigen tempo kan lopen. Voor honden met fysieke beperkingen wordt de tijd en intensiteit aangepast.

Ook honden die problemen hebben met andere honden kunnen prima deelnemen aan het speuren. Tijdens het speuren werkt hij namelijk alleen met de geleider samen.

Daarnaast leren honden die onzeker zijn meer zelfvertrouwen te krijgen omdat zij de leiding krijgen en aan het werk gaan en jou als baas naar de "vermiste" persoon brengen. De geleider weet ook niet waar de vermiste persoon zich bevindt. Een onzekere hond bouwt hiermee zelfvertrouwen op.

Voor wie is het speuren?

Speuren kan door iedere hond worden gedaan. Leeftijd of ras speelt hierbij geen rol. Of het nu een teckel is, een huksy of een labrador, iedere hond is bij ons welkom. Daarnaast zijn pups ook welkom vanaf 8 weken. We houden met de speurlessen rekening met de leeftijd van zowel de hond als de baas. Iedereen speurt op zijn of haar eigen niveau. Ook hebben wij speciale lessen voor puppy's. Daarbij maken we op een leuke manier kennis met verschillende soorten neuswerk.

Vrijblijvend inschrijven

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een cursus of training om zelf met je hond te gaan speuren? Bekijk dan de verschillende mogelijkheden op ons inschrijfformulier.

 

Meer informatie

Sommige mensen willen graag een doel hebben om naar toe te werken. Dit is uiteraard altijd mogelijk. Zo kunnen we training via het sportspeuren naar de examens van de FHN of IPO. Daarnaast is het ook mogelijk om bij onszelf examen te doen en hiervoor certificaten te behalen. Ook bij het trailing bestaat er de mogelijk tot het behalen van een certificaat. Hierbij werken wij volgens het systeem van Scent Imprint For Dogs.

De lessen worden individueel gegeven. Je kunt kiezen om op een vaste dag en vast tijdstip een les te volgen of flexibel af te spreken wanneer het jou uitkomt. Je kunt zo vaak afspreken als je wilt, bijvoorbeeld iedere week of juist 1 keer per maand. Daarnaast kan je ook samen met iemand anders een les volgen. De lessen duren een half uur of een uur. Alles gaat geheel in overleg, wij bekijken dit samen met de baas en hond. In principe gaan de lessen bij alle weersomstandigheden door. Zo leert de hond te speuren in kou, warmte, regen etc. Alleen bij temperaturen boven de 25 graden is het niet meer verantwoord om te speuren en zijn wij genoodzaakt de lessen te verschuiven. De lessen worden gegeven in regio Barendrecht, Rhoon en Rotterdam.

Wij geven speurlessen op dinsdagochtend en donderdag in een groep. Wil je mantrailing en heb je geen sporenloper? Dan koppelen wij je aan iemand na jou waardoor je voor elkaar sporen uit kunt lopen. Bij het sportspeuren en tracking heb je geen sporenloper nodig.

Mocht je interesse hebben in het speuren, kan je altijd een proefles nemen. Hierbij nemen we eerst een stukje theorie door. Daarna gaan we met de hond aan de slag en maken we een begin met eenvoudige spoortjes. Mocht je na de les interesse hebben, kan je verder deelnemen aan de cursus speuren.

Je kunt je inschrijven voor een proefles via het inschrijfformulier.

Speuren Rotterdam Vlaardingen Schiedam


Wil jij samen met je hond de uitdaging aangaan?
Schrijf je dan nu vrijblijvend in voor één van onze cursussen en ga direct aan de slag!