Speuren Rotterdam

Speuren in regio Rotterdam

Maak van jouw hond een echte speurhond!

Mantrailing / speuren (tracking) is de leuke en leerzame manier om samen met uw hond bezig te zijn en is geschikt voor iedere hond. Ook voor honden die fysiek minder sterk zijn of al wat ouder zijn of die een andere beperking of ziekte hebben. Het is een niet belastende manier van werken omdat de hond rechte sporen volgt en op zijn eigen tempo kan lopen. Voor honden met fysieke beperkingen wordt de tijd en intensiteit aangepast.

Ook honden die problemen hebben met andere honden kunnen prima deelnemen aan het speuren. Tijdens het speuren werkt hij namelijk alleen met de geleider samen. Daarnaast leren honden die onzeker zijn meer zelfvertrouwen te krijgen omdat zij de leiding krijgen en aan het werk gaan en jou als baas naar de "vermiste" persoon brengen. De geleider weet ook niet waar de vermiste persoon zich bevindt. Een onzekere hond bouwt hiermee zelfvertrouwen op.

Speurhond Rotterdam

Wie kan er deelnemen aan het speuren?

Speuren kan door iedere hond worden gedaan. Leeftijd of ras speelt hierbij geen rol. Of het nu een teckel is, een huksy of een labrador, iedere hond is bij ons welkom. Daarnaast zijn pups ook welkom vanaf 8 weken. We houden met de speurlessen rekening met de leeftijd van zowel de hond als de baas. Iedereen speurt op zijn of haar eigen niveau. Ook hebben wij speciale lessen voor puppy's. Daarbij maken we op een leuke manier kennis met verschillende soorten neuswerk.

Nee. Momenteel hebben wij doordeweeks plaats voor speuren overdag.

De kosten van een priveles speuren kost 30 euro per half uur.

Wij geven lessen op alle doordeweekse dagen.

Meer weten?

Wil je meer weten over speuren of een les reserveren? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.