Wedstrijden Detectie

Examens wedstrijden kynero Detectie

Wedstrijdinformatie

Wedstrijden: indeling

Wedstrijden van Kynero vallen onder de Nederlandse Detectie Bond en bestaan uit drie onderdelen. Het eerste onderdeel is een line-up waarbij in een wisselend aantal objecten een aantal geurbronnen is weggelegd, eventueel met verleiding. Uiteraard is het aantal geurbronnen en verleidingen voor alle deelnemers van hetzelfde niveau gelijk.

Het tweede onderdeel is een area search waarbij een ruimte van wisselend formaat (afhankelijk van de locatie) moet worden afgezocht. In de ruimte is een aantal geurbronnen weggelegd, welke door de hond moeten worden verwezen.

Het derde onderdeel is een mystery search. De informatie van deze zoeking wordt door de wedstrijdleiding niet vooraf bekend gemaakt. Mogelijke voorbeelden van dergelijke zoekingen zijn een vehicle search of een zoeking in een volledig donkere ruimte. Uiteraard staat bij het bepalen van de mystery search de veiligheid van hond en geleider voorop.

De wedstrijddata voor 2021 zijn:
Wedstrijd 4 september 2021
Wedstrijd 11 december 2021
Kosten € 37,50
Reserveer een plaats
 
Detectie Wedstrijden NL

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een aantal meest gestelde vragen over de wedstrijden. Heb je zelf een andere vraag? Gebruik dan het formulier onderaan de pagina om deze aan ons te stellen.

Tijdens een wedstrijd zoek je als geleider uiteraard naar de geur die jouw hond heeft aangeleerd. Kynero heeft tijdens de lessen een aantal vaste geuren ter beschikking. Mocht je op een andere geur willen zoeken, laat dit dan even weten! Dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor examens en wedstrijden van detectie.

Tijdens de wedstrijden is er een beginnersgroep en een gevorderdengroep. Het niveau van de beginnersgroep is gericht op honden die examen hebben gedaan voor niveau 1 (beginner) of niveau 2 (advanced). Honden vanaf niveau 3 (Expert) en hoger nemen deel aan de gevorderdengroep. Voor beide niveaus is er een aparte prijsuitreiking.

Hondenschool kynero organiseert ongeveer 4x per jaar een wedstrijd voor detectie.

Daarnaast proberen wij om 4 examen momenten per jaar te organiseren voor detectie en nosebedience.

Deelnemen wedstrijden Kynero

Meedoen met wedstrijden!

Leuk dat je overweegt wedstrijden mee te doen. Wedstrijden kunnen een leuke motivatie zijn om voor te trainen. Daarnaast is het een mooi meetmoment om te kijken hoe jullie ervoor staan. Voor deelname aan de wedstrijden van de Nederlandse Detectie Bond moet je lessen volgen via speurhondencentrum Kynero. Iedere wedstrijd ontvang je na afloop een protocol waarop jouw scores te bekijken zijn. Daarnaast organiseert Kynero ieder jaar een clubkampioenschap. Ieder jaar wordt een kampioen uitgeroepen!

Eisen voor deelname aan wedstrijden
  • Lidmaatschap Nederlandse Detectie Bond (via Kynero geregeld)
  • Logboek
  • Minimaal niveau 1 certificaat
wedstrijden detectie

Meer informatie?

Wil je meer weten over de examens Speurhondencentrum Kynero voor Detectie? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen.