Detectie cursus Zuid Holland

Cursus Detectie Instructeur NL

Detectie training in regio Rotterdam, Europoort, Barendrecht, Spijkenisse

Alle rassen en leeftijden welkom!

Bij detectie train je een hond om te zoeken naar een specifieke geurbron zoals kruiden, geld of verdovende middelen. De hond leert hierbij dat het vinden van deze specifieke geur hem iets lekkers of leuks oplevert en maken we gebruik van de natuurlijke driften van de hond. Een van de onderdelen van de cursus is zelf zoeken wat de grootse motivatie is voor jouw hond: een voertje of een speeltje.

De lessen worden gegeven door Danitsja Klok, oprichter van de Nederlandse Detectie Bond , Jamie Lee: detectie en nosebedience instructeur, Lonneke: nosebedience en detectie instructeur, speur instructeur, Deborah: nosebedience, detectie instructeur, Simone: detectie instructeur.

Detectie Locatie Rotterdam

Speciaal detectie centrum in Rotterdam

In samenwerking met Speur en Detectiecentrum van Pieter van Ommen hebben we een prachtige vestiging in Rotterdam. Op onze speciaal ingerichte locatie in Rotterdam is een speurhondencentrum van 4 verdiepingen (in totaal ruim 3000m2) met onder andere:

  • Verschillende zoekmuren
  • Meerdere scenario's
  • Woonkamer setting
  • Nagebouwde cellen
  • Verschillende obstakels
  • Post kamer
  • Voertuigen
  • Schiphol kamer
Detectie centrum Rotterdam

Detectie Cursus Rotterdam

Hondenschool Kynero geeft momenteel lessen detectie, nosebedience en speuren. Bij de detectie cursus worden de basis lessen gegeven in onze ruimte in Rotterdam (Waalhaven), nabij Barendrecht, Rhoon, Hellevoetsluis, Capelle a/d IJssel, Dordrecht, Spijkenisse, Vlaardingen, Schiedam eo. Op de locatie in Rotterdam hebben wij een groot speurhondencentrum van 3000m2 en zijn er allerlei mogelijkheden van zoekruimtes, zoals koffers zoeken, ruimtes screenen, verfijnd zoeken, auto zoeken etc. Op beide locaties kan je gratis parkeren op onze prive parking.

Onze locatie in Rotterdam is goed te bereiken met de auto. Je kunt gratis parkeren nabij het pand en de auto kan blijven staan op ons afgesloten parkeerterrein.

Neem contact op

Detectie training

Wat is detectie voor honden?

Bij detectie train je een hond om te zoeken naar een specifieke geurbron zoals tabak, geld of verdovende middelen. In de professionele wereld krijg je er soms mee te maken. Dit zien wij vaak speurhonden doen bij bijvoorbeeld het vliegveld of de douane. De hond leert hierbij dat het vinden van deze specifieke geur hem iets lekkers of leuks oplevert en maken we gebruik van de natuurlijke driften van de hond. Een van de onderdelen van de cursus is zelf zoeken wat de grootse motivatie is voor jouw hond: een voertje of een speeltje. De hond gaat leren de geurbron te verwijzen door als het ware te bevriezen.

Door detectiewerk zijn honden gericht aan het werk en krijgen de honden meer focus en zelfvertrouwen. Daarnaast is het ook een leuke bezigheid om te doen en zeker als jouw hond straks een specifieke geur (geld, tabak of bijv. een kruid) kan vinden.

Bij het aanleren van detectie maken we gebruik van een clicker en een beloning. Naarmate de training verder komt, stellen we de beloning langer uit. Dit wordt in kleine stappen gedaan en alleen wanneer de hond hieraan toe is.

Wij geven ook detectie training voor professionals. Heb je problemen binnen jouw werk? Gaat bijvoorbeeld de alert niet hoe je het zou willen zien? Wij kunnen samen kijken naar het probleem. Daarnaast leiden wij ook professioneel pups op voor detectie werk van narcotica en explosieven honden. Neem contact op voor alle mogelijkheden.

Detectie cursus

Detectie Certificaten

Meer informatie

Speurhondencentrum Kynero biedt privelessen aan voor professionals, maar ook juist de huishonden. Wij maken gebruik van verschillende methodes, zoals de SWDI. Een Detectie cursus of training kan door iedere hond worden gedaan. Leeftijd of ras speelt hierbij geen rol. Of het nu een teckel is, een herder of een labrador, iedere hond is bij ons welkom. Je hoeft dus niet een speciale hond uit werklijnen te hebben. Daarnaast zijn pups ook welkom vanaf 8 weken. We houden met de detectie lessen rekening met de leeftijd van zowel de hond als de baas. Iedereen zoekt op zijn of haar eigen niveau.

Wij geven onze lessen in Rotterdam Waalhaven, direct naast de snelweg. De lesdagen zijn maandagavond, dinsdag overdag en avond, donderdag overdag, vrijdag overdag en in de avond, zaterdag overdag en zondagochtend. Informeer naar de mogelijkheden.

Ten eerste heb je voldoende voertjes nodig. Deze moeten snel voor de hond op te eten zijn. Tot slot heb je ook een clicker nodig (deze is de eerste les ook eventueel te leen of te koop bij ons)

De kosten voor een priveles zijn 30,- euro per half uur. Of 125 per 5 lessen op een strippenkaart.

Tijdens een wedstrijd zoek je als geleider uiteraard naar de geur die jouw hond heeft aangeleerd. Kynero heeft tijdens de lessen een aantal vaste geuren ter beschikking. Mocht je op een andere geur willen zoeken, laat dit dan even weten! Dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor examens en wedstrijden van detectie.

Workshops Detectie

Workshops Detectie bij Kynero

Minimaal 1x per maand organiseert Kynero een workshop voor cursisten van Kynero. De onderwerpen en locatie van deze workshops zijn zeer verschillend. Vanwege de grote interesse in onze workshops zijn deze alleen toegankelijk voor cursisten van Kynero. Het is hierbij niet noodzakelijk om veel te komen trainen. Het is wel van belang dat wij jou en de hond kennen.

Onderwerpen Workshops Detectie

Het thema van de workshop wisselt iedere maand. Ieder jaar geven wij in ieder geval de workhops: stadion zoeken, gevangenis zoeken, auto search, buried objects, post doorzoeken, mensen zoeking, pieten diploma, paaszoeken, laser training en directie training.

Wil je meer weten over de workshops of deelname eraan? Neem dan contact met ons op. Alle data en kosten worden gemeld in de besloten Kynero App.

Workshop detectie


Kennismakingsworkshop

Speurhondencentrum Kynero biedt ook kennismakingsworkshops detectie aan op locatie. Zo kunnen wij dit doen op een evenement voor een rasvereniging of op een hondenschool. De workshop kan bestaan uit een demonstratie, gecombineerd met deelname door cursisten. Wij bieden hierin verschillende mogelijkheden.

Meer informatie of een les afspreken?

Wil je meer weten over onze lessen of een afspraak maken? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.