Detectie training

Bij detectie train je een hond om te zoeken naar een specifieke geurbron zoals tabak, geld of verdovende middelen. De hond leert hierbij dat het vinden van deze specifieke geur hem iets lekkers of leuks oplevert en maken we gebruik van de natuurlijke driften van de hond. Een van de onderdelen van de cursus is zelf zoeken wat de grootse motivatie is voor jouw hond: een voertje of een speeltje.

 

Wat is detectie?

Bij detectie train je een hond om te zoeken naar een specifieke geurbron zoals tabak, geld of verdovende middelen. In de professionele wereld krijg je er soms mee te maken. Dit zien wij vaak speurhonden doen bij bijvoorbeeld het vliegveld of de douane. De hond leert hierbij dat het vinden van deze specifieke geur hem iets lekkers of leuks oplevert en maken we gebruik van de natuurlijke driften van de hond. Een van de onderdelen van de cursus is zelf zoeken wat de grootse motivatie is voor jouw hond: een voertje of een speeltje. De hond gaat leren de geurbron te verwijzen door als het ware te bevriezen.

Door detectiewerk zijn honden gericht aan het werk en krijgen de honden meer focus en zelfvertrouwen. Daarnaast is het ook een leuke bezigheid om te doen en zeker als jouw hond straks een specifieke geur (geld, tabak of bijv. een kruid) kan vinden.

Bij het aanleren van detectie maken we gebruik van een clicker en een beloning. Naarmate de training verder komt, stellen we de beloning langer uit. Dit wordt in kleine stappen gedaan en alleen wanneer de hond hieraan toe is.

Scent Imprint Levels & wedstrijden

Wij werken met het level systeem van Scent imprint for dogs bij detectie . Hierbij kan je, indien je dit leuk vindt, werken naar de levels en hierin ook examen doen. De lessen zijn echter ook te volgen zonder examen. Aan het begin werken wij met de boxen voor het aanleren van de geur. Later gaan wij dit ook uitbreiden met detectiemuren, carrousel, ruimtezoekingen ed. Daarnaast organiseert Kynero een aantal keren per jaar een wedstrijd detectie voor eigen cursisten.

Vrijblijvend inschrijven

Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden om zelf met je hond detectie te doen? Bekijk dan de verschillende mogelijkheden op ons inschrijfformulier.

 

Meer informatie

Detectie kan door iedere hond worden gedaan. Leeftijd of ras speelt hierbij geen rol. Of het nu een teckel is, een huksy of een labrador, iedere hond is bij ons welkom. Je hoeft dus niet een speciale hond uit werklijnen te hebben. Daarnaast zijn pups ook welkom vanaf 12 weken. We houden met de detectie lessen rekening met de leeftijd van zowel de hond als de baas. Iedereen zoekt op zijn of haar eigen niveau.

Wij geven op de volgende momenten detectie cursussen op wisselende locaties:
- Dinsdag
- Woensdagavond
- 2x per maand donderdagavond
- Vrijdag
- Zaterdag

De lessen worden individueel of in een groep gegeven. Je kunt kiezen om op een vaste dag en vast tijdstip een les te volgen of flexibel af te spreken wanneer het u uitkomt. Je kunt zo vaak afspreken als gewenst is, bijvoorbeeld iedere week of juist 1 keer per maand. Daarnaast kan je ook samen met iemand anders een les volgen. De lessen duren een half uur of een uur. Alles gaat geheel in overleg en bekijken wij dit samen met de baas en hond. De groepslessen worden gegeven met maximaal 4 cursisten. Hierbij werken we per hond en kan je leren van het kijken naar andere cursisten.

De beginnerslessen geven wij in onze blokhut in Barendrecht. Daar is voldoende rust en ruimte om de basistechnieken aan te leren. Vanaf level 3 maken wij ook gebruik van externe locaties.

Ten eerste heb je voldoende voertjes nodig. Deze moeten snel voor de hond op te eten zijn.

Ten tweede heb je twee vrijwel dezelfde speeltjes nodig, mocht de hond hiervan gek zijn.

Tot slot heb je ook een clicker nodig (deze is de eerste les ook eventueel te leen of te koop bij ons)

De kosten voor groepslessen bedragen 110 euro voor 5 lessen van 1,5 uur. Voor een priveles detectie zijn de kosten 25 euro per les van een half uur.

Onze partners

Feyenoord Rotterdam

Brandweer

RET

Pet's Place

Van der Meer Diergroothandel

Welkoop

Palletcentrale

Autosloperij Populier

Coberco kwartier

Delta hotelWil jij samen met je hond de uitdaging aangaan?
Schrijf je dan nu vrijblijvend in voor één van onze cursussen en ga direct aan de slag!