Nosebedience cursus Zuid Holland

Cursus Nosebedience Instructeur NL

Nosebedience training regio Rotterdam

Alle rassen en leeftijden welkom!

Nosebedience © is een vernieuwende en diverse tak van hondensport. Zoals je uit de naam kunt afleiden, wordt bij Nosebedience © gebruik gemaakt van twee verschillende onderdelen van de hondensport, namelijk Nosework en Obedience.

Als hondenliefhebber ben je waarschijnlijk al bekend met beide onderdelen. Het doel van Nosework of detectie is om honden een specifieke geur te laten vinden door gebruik te maken van hun neus. Detectie is momenteel razend populair aan het worden in Nederland. De obedience richt zich voornamelijk op de gehoorzaamheid van de hond aan zijn geleider.

Nosebedience Cursus Rotterdam

Hondenschool Kynero geeft momenteel lessen detectie en nosebedience. Bij de nosebedience cursus worden de basis lessen gegeven in onze ruimte in Rotterdam, nabij Barendrecht, Rhoon, Dordrecht, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht eo. Deze locatie is dicht langs de snelweg en goed te bereiken. Daarnaast hebben we meer dan voldoende gratis parkeergelegenheid.

Neem contact op
nosebedience nosebedience lessen

Nosebedience training

Wat is Nosebedience training?

Bij Nosebedience © worden nosework en nosebedience met elkaar gecombineerd. Dit maakt het een uitdagende sport, die geschikt is voor alle honden, van jong tot oud, ongeacht ras. Binnen de Nosebedience © kan je samen met je hond drie verschillende certificaten halen. Zo heb je altijd een bepaald doel om naartoe te werken en kan je ook als beginner heel goed deelnemen. Het is absoluut niet nodig om ervaring of voorkennis te hebben, de geselecteerde Nosebedience-instructeurs kunnen jou en je hond vanaf het begin begeleiden.


Detectie cursus

Behaal certificaten op drie niveaus!

Binnen Nosebedience © wordt kun je examen doen op drie verschillende niveaus. Op elk niveau wordt een combinatie gemaakt van nosework/detectie en obedience. Elke hond haalt eerst zijn niveau 1 certificaat en ontwikkelt zich verder tot niveau 3. Om een certificaat te behalen, neem je samen met je hond deel aan een examen, dat georganiseerd wordt door één van de aangesloten hondenscholen en wordt beoordeeld door de Nederlandse Detectie Bond.

Elk examen bestaat uit vijf verschillende onderdelen. Per niveau worden de oefeningen binnen elk onderdeel steeds uitdagender. Door de diversiteit in de verschillende oefeningen, is elke hond wel ergens goed in en is het leuk om samen te trainen. Bekijk hieronder de eisen voor elk certificaat per verschillend onderdeel.

nosebedience

Meer informatie

Een nosebedience cursus of training kan door iedere hond, van elke leeftijd worden gedaan. Ras speelt hierbij geen rol. Of het nu een herder is, een chihuahua of een golden retriever, iedere hond is bij ons welkom. Daarnaast zijn pups ook welkom vanaf 8 weken. De lessen worden aangepast op het niveau van de handler en de hond. Wij hebben kennis van verschillende methodes en bekijken welke methode bij de combinatie past.

Wij geven onze lessen in Rotterdam. De lesdagen zijn maandag overdag, vrijdag overdag en zondag. Het kan zijn dat er een wachtlijst is voor een bepaalde dag.

Voor de eerste lessen heb je alleen voldoende voer, eventueel een speeltje en een clicker nodig. De clicker kan je eventueel ook bij ons kopen. Wanneer je verder bent in de cursus heb je ook 3 apporteerblokken nodig. Deze kan je eventueel ook via ons aanschaffen.

De kosten voor een priveles zijn 25 euro per half uur.

Bij Nosebedience maken wij gebruik van vaste geuren. Dit zijn steranijs, cannabis, koffie, tabak.

Workshops Nosebedience

Workshops Nosebedience bij Kynero

Af en toe geven wij een kennismakingsworkshop Nosebedience op locatie of bij onszelf. Mocht je interesse hebben om een workshop te organiseren op jouw vereniging of locatie, informeer dan naar de mogelijkheden. Gemiddeld zijn de kosten 35 euro per persoon, maar dit is wel afhankelijk van de invulling en de duur van de workshop.

Workshops Nosebedience Cursisten

Voor cursisten van Kynero worden er naast de reguliere lessen ook verdiepende workshops gegeven. Deze zijn uiteraard niet verplicht. Alle data en kosten worden gemeld in de besloten Kynero App.

Workshop nosebedience

Meer informatie of een les afspreken?

Wil je meer weten over onze lessen of een afspraak maken? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.