Erkend detectie- instructeur

Cursus Detectie Instructeur NL

Opleiding tot instructeur

Word erkend detectie-instructeur in zes maanden!

Wil jij via jouw hondenschool ook detectie gaan aanbieden? Dan is de opleiding tot officieel erkend detectie-instructeur via de Nederlandse Detectie Bond zeker iets voor jou.

In een cursus van 6 dagen (verdeeld over een half jaar) krijg je in een kleine groep (maximaal 5 deelnemers) les van Danitsja Klok, oprichtster van de Nederlandse Detectie Bond en een van de meest ervaren detectie-instructeurs van Nederland. Wil je meer weten over de opleiding of inschrijven? Kijk dan op De Nederlandse Detectie Bond.

Cursus Detectie NL

Cursusinformatie

Nascholingspunten

De SPPD: 11 punten voor deelname aan deze cursus als nascholing​.
De NVGH: 16 punten toegekend na afsluiting met een voldoende.
De APDT-BeNe: 120 punten
CKI accreditatie is aangevraagd, informatie volgt binnenkort.

Locatie

De cursus wordt aangeboden in Barendrecht (Zuid-Holland) en kan op aanvraag ook in Utrecht georganiseerd worden.

Studiebelasting

De cursus heeft ongeveer 45 contacturen, bestaande uit vijf dagen van acht uur en een examendag van 5 uur. Per lesdag dient er ongeveer 8 uur zelfstudie te worden gedaan, waaronder ook het oefenen van de opgedane kennis met een pilotgroep.

Onderwijsniveau

Het niveau van de cursus is vergelijkbaar met dat van een HBO-opleiding.
 

Vereisten deelname
  • Minimale leeftijd voor deelname is 18 jaar
  • Aantoonbare ervaring met honden
  • In staat om een pilotgroep te organiseren (niet verplicht)
 
Kosten

De kosten voor deelname aan de cursus bedragen 950 euro. Dit is inclusief deelname aan het examen, koffie, thee en lunch.

Cursusinhoud

De cursus bestaat uit 6 volledige dagen en is een combinatie tussen theorie en praktijk. In de cursus leer je uiteraard alle basisbeginselen van detectie, van de werking van de neus van de hond tot de kenmerken van een goede verwijzing. Daarnaast leer je echter ook hoe je als docent je lessen indeelt en omgaat met honden en geleiders van verschillende niveaus.

Op de laatste lesdag wordt de cursus afgesloten met een examen dat bestaat uit twee delen. Aan de ene kant wordt je theoretische kennis getoetst met een theorie-examen, anderzijds wordt er ook een praktijkexamen afgenomen waarbij je de vaardigheden die je hebt opgedaan in de cursus in de praktijk kunt brengen. Een volledige informatie brochure van de opleiding tot detectie instructeur is aan te vragen via deze link.

Om deel te nemen aan de cursus is het sterk aan te raden een eigen of leen hond mee te nemen. Deze hond hoeft nog geen voorkennis van detectie of speuren te hebben. Daarnaast wordt het sterk aanbevolen om tijdens de cursus zelf aan de slag te gaan met een eigen pilot groep met cursisten, om op deze wijze de geleerde theorie in de praktijk te brengen. Mocht je zelf niet de beschikking hebben over een hond, neem dan even contact op om de mogelijkheden door te spreken.

Neem contact op
Cursus Detectie NL Hondenschool Barendrecht Cursus Detectie NL

Meer informatie

Kosten

De kosten voor bovenstaande cursus van in totaal zes volledige dagen bedragen 950 euro per deelnemer, exclusief 21% BTW. Uiteraard is dit inclusief het lesmateriaal, een dagelijkse lunch en deelname aan het examen, theorie en praktijk. Er zijn dus geen bijkomende kosten.

Daarnaast krijg je voor dit bedrag ook kosteloos een vermelding op de website van de Nederlandse Detectie Bond. Door jaarlijkse bijscholing kan de vermelding behouden blijven.

Vrijstelling

Heb jij al veel ervaring met het lesgeven binnen detectie en ook al elders een opleiding tot detectie-instructeur gevolgd? Informeer dan even naar de mogelijkheden. Wij vragen iedereen een examen te doen voor aansluiting bij de bond. De kosten hiervoor bedragen 75 euro incl BTW. Na slaging van het examen kan je je aansluiten bij de Nederlandse Detectie Bond.

Heb je vragen of wil je meer weten over de mogelijkheid voor bestaande hondenscholen? Neem even contact met ons op of kijk op voor informatie hier. We denken graag met je mee en vinden het leuk dat je jezelf bij de Nederlandse Detectie Bond wil aansluiten.

Cursus Detectie instructeur NL

Meer informatie over de opleiding tot detectie

Wil je meer weten over onze opleiding of een afspraak maken voor een examen als hondenschool? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.